Usein kysyttyä

Kenelle ©-info on tarkoitettu?
©-info on tarkoitettu verkkosivujen ylläpitäjille, sisällön tekijöille ja sisältöjen käyttäjille. ©-info helpottaa tekijä- ja käyttötietojen löytämisessä ja viestimisessä.

Mitä tietoa ©-info-kuvakkeesta löytyy?
©-info-kuvaketta klikkaamalla aukeaa ikkuna, josta löydät sivuston sisällön tekijä- ja käyttöoikeustiedot.

Mikä on ©-info-palvelun tarkoitus?
©-infon tarkoitus on helpottaa tekijä- ja käyttötietojen löytymistä verkkosivuilta. Sisällöillä on tekijänsä ja oikeudenhaltijansa. On kaikkien edun mukaista, että käyttöoikeudet on helposti löydettävissä ja sisältöjä voidaan hyödyntää tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Miten saan ©-info-kuvakkeen omalle verkkosivulleni?
Täyttämällä tilauslomakkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi koodin, joka laitetaan verkkosivullesi. Täytä lomakkeelle sivustosi sisällön tekijöiden tiedot (kuten kuvien ja tekstin tekijät) sekä valitse käyttöoikeustieto lomakkeen vaihtoehdoista. Jos et osaa itse laittaa koodia verkkosivuillesi, pyydä verkkosivusi ylläpitäjältä apua.

Mitä kuvakkeen käyttö edellyttää verkkosivun ylläpitäjältä?
Verkkosivun ylläpitäjältä kuvakkeen käyttö ei vaadi muuta kuin kuvakkeen asentamista sivustolle.

Voinko vaihtaa kuvakkeen sisältötietoja myöhemmin?
Voit koska tahansa tilata uuden koodin kuvakkeelle ja vaihtaa kuvakkeen uuteen. Tällöin voit muuttaa tekijä- tai käyttöoikeustietoja. Muista, että tekijänoikeus kuuluu aina alkuperäiselle tekijälle, ellet ole sopinut tekijän kanssa tekijänoikeuksien siirtymisestä.

Miltä ©-info-kuvake näyttää?
Kuvakkeen voi valita neljästä eri vaihtoehdosta, jotka näet alta.

Voinko muuttaa kuvakkeen muotoa tai värejä?
©-info-kuvakkeen muotoa tai väriä ei voi muuttaa. Kuvakkeen on tarkoitus olla käyttäjälle yhdenmukainen ja helposti tunnistettava.

Kuka on sisällön tekijä?
Tekijä on henkilö, joka on tehnyt teoksen, esimerkiksi artikkelin kirjoittaja, valokuvaaja, säveltäjä, sanoittaja, videon tekijä jne. Tekijä voi luovuttaa oikeutensa kokonaan tai osittain jollekin toiselle, esimerkiksi kustantajalle, tuottajalle tai vaikka työnantajalleen. Luovutuksensaajasta tulee silloin tekijänoikeudenhaltija.

Kuinka ©-info-kuvake vaikuttaa sivustoni suorituskykyyn?
Vähäisesti. Sivusi lataamisen yhteydessä Kopioston palvelimilta haetaan vain kuvakkeen web-komponentti jonka tiedonsiirto on kokonaisuudessaan 100 kilotavua. Muut liitännäiseen liittyvät vakiotekstisisällöt haetaan vasta kuvakkeen klikkauksen yhteydessä, joiden tiedonsiirto on korkeintaan 4 kilotavua.

Web-komponentti ja liitännäisen sisältötekstit ladataan Amazonin nopeista pilvipalveluista. Kaikki kuvakkeen tiedonsiirto käyttää SSL-yhteyttä.

Mitä tietoja ©-info kerää verkkosivustoltani?
©-infon tilauslomakkeen kautta lähetettyjen tietojen lisäksi Kopiostolle lähetetään tieto ainoastaan kuvakkeen käyttövolyymeista eli siitä, kuinka monta kertaa ©-info-kuvake on avattu milläkin sivustolla.

Kopiostolle ei lähetetä mitään tietoja liittyen sivustoa selaavaan henkilöön tai laitteeseen.

Kuinka ©-infon saa pidettyä ajan tasalla?
Kopiosto pitää ©-info-kuvakkeen takaa löytyvät yleiset tekstit ja tyylittelyt ajan tasalla. Näiden tietojen päivittyminen ei edellytä toimia käyttäjältä.

Mikäli tekijänoikeussuojattuun materiaaliin liittyvät tiedot muuttuvat (esim. kuvan tekijän nimi vaihtuu), voit joko tilata uuden koodin liitännäisen tilauslomakkeella tai muuttaa itse aiemmin tilattua koodia.

Miten saan ©-infon käyttööni?
Katso tarkemmat ohjeet liitännäisen käyttöönotosta täältä.

Mitä teen, jos ©-info-kuvake ei toimi sivuillani?
Jos sinulla on teknisiä ongelmia kuvakkeen kanssa, otathan yhteyttä meihin.

Kuka on tehnyt ©-info-palvelun?
©-info-palvelu on tuotettu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa, jonka toteutti Kopiosto. Kopiosto ylläpitää ©-info-sivustoa.